Sonntag, 16. März 2008

Bizim burayada Bahar geldi Bahar ve bizim ilk Mangal keyfimiz basladi !!!!!!!!!!!!!Adana Kebaplariiiiii + Tavuk Sislerrrrrrrrrrrr

Herkese öncelikle iyi hafta diliyorum. Umarim herkesin hafta sonu`su güzel ve keyifli gecmistir. Cumartesi günü 18 derece sicaklik vardi burda. Anliyacaginiz tam bir bahar havasi. Sabahin erken vaktinde cocuklarla kendimi adeta bahceye atti verdik. Hava sicacik, komsularim günesin kahvenin keyfini cikariyorlar, cocuklar civil civil ehhhhhhhhhhhhh keyfimize diyecek yok derken bugünde ilk mangal keyfimizi yapmaya karar kildik. (Cocuklar ve ben, babamiz daha misil misil uyuyor (gececiydi ) !!!) Hemencik Anneme ve kardeslerime haberi ucuru verdik ve hazirliklarimiza jet hiziyla basladik............... Hadi bakalim neler yapmisis................................

köslenmeye bas tutmus biberlerimiz ve doma-
teslerimiz


biberlerin ve domateslerin son kivranmalari


veeeeeeeeeeee tabiki olmazin olmazi köslen-
mis patlicanlarimiz




Adana kebaplarimiz ve tavuk kanatlarimiz




ilk kebap dumani tütmeye basladi





ve görüldügü gibi ciz biz oluyorlar................





ve iste islemin sonu, servisdeyiz artik gerisini
kendinis düsünün.........................





Veeeeeeeeeeeee muhtesem gecen bir günün sonunu nefis kösde demlenmis semaver cayimizi hüpürdedik.
Simdi sizlere malzemeleri sayacam artik miktarini siz kendi aile sayiniza göre ayarliya bilirsiniz.
Malzemeler:
Adana Kebap:
  • Kiyma
  • Sarimsak
  • Tuz
  • Bibersalcasi

Tavuk Kanatlari:

  • Tavuk kanadi
  • Sarimsak
  • Tuz
  • Bibersalcasi

Sebze Sisler:

  • Domates
  • Yesil + Kirmizi Biber
  • Patlican

Yapilisi:

Öncelikle Sebzeleri güzelce yikadiktan sonra sislere sapliyoruz (ilk iki resim). Patlicanlarin bir kac yerine bicak vuruyoruz (daha iyi pissin diye) ve sise sapliyoruz (ücüncü resim). Sebzelerimisi emin ellere birakip (yani esime) mangalimizda cevirerek pisiriliyor.

Bu arada kiymamizi bi tepsiye aliyoruz, tuz, biber salcasi ve dövülmüs sarimsagi da ilave edip güzelce cig köfte yogurur gibi en az 10 dakika yoguruyoruz ( bu islemi aslinda bir gece önceden yapilirsa sarimsak terbiyesi etle daha yogunlasmis olur) . Güzel kebap harcimizi artik ellerimizi islatarak kebap sislerimize sapliyoruz ve sise yayiyoruz (resim dört ve bes).

Tavuk kanatlarimizi ikiye ayirip (mümkünse derisini alalim, ben alabildigimi aldim cünkü kanatlarda biraz zahmetli oluyor) güzelce yikayip suyunu süselim. Daha sonra tepsiye alip tuz, biber salcasi ve dövülmüs sarimsak ile bi güzel harmanliyoruz (burda da ayni islemi bir gün önce yapilsa lezzet acisindan daha iyidir). Hazir kanatlarimizida sislere sapliyoruz (resim dört ve bes) ve pisirme islemine geciyoruz.

Adana kebabin püf noktasi: Kebabi sik sik cevirmek zorundayiz, aksi takdirde bir tarafinin pismesini bekleyip diger tarafin pismesi icin cevirirsek, kebap sisten dökülür. Onun icin Adana Kebap piserken sik sik cevrilmelidir. Ve bi önemli husus daha arada sirada kebaplarimizi lavas ekmegin arasina alip hafif bastirarak yagini almak.

Tavuk kanatlarimizada ayni islemi uygulamaliyiz.

Köslenmis sebzelerimisin kabuklarini aliyoruz ve servis tabagina yerlestiriyoruz. Ama patlicanlarimizi tabi istege bagli ya sade olarak servis yapiyoruz veya hut soyulmus patlicanlari havanda dövüp, yogurt ve sarimsak ile hep beraber karistirip servise hazir olur (ben yogurtlu yaptim ama resmini cekemeyi unutumusum, bi dahikine insallah).

Evet tüm islemler bitmis etlerimiz hazir, salatalarimiz, garnitürlerimiz de hazir. Ehhhhhhhhhh artik herkese AFIYET BAL SEKER OLSUN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


62 Kommentare:

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

oooooooooohhhhhhhh daha ne olsun....Keyfiniz daim olsun..Sevgiler.......

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan hat gesagt…

Ben de Anada - Mersin'liyim. Soyle boyle hemseri de sayiliriz. Mangaldakilerin hepsi benim damak zevkimle ayni, ne de olsa guneyliyiz. Adana da sise ustaca cekilmis, o da gozumden kacmadi. Afiyet olsun, bize de yaz gelse de biz de bir mangal yapabilsek :)

Anonym hat gesagt…

ohhhhhh afiyet olsun eminecimm ellerinize sağlık semaverdede çay mımmm yemede yanında yat hesabı olmuşş hoşçakal sevgiyle kal

Anonym hat gesagt…

selam canım.maşallah bahar gelmiş....mangal keyfinizde süper yani...herşey çok lezzetli görünüyor.elinize saglık.afiyet olsun.....hele semaver çayına asla hayır demem...bende çıkarayım semaverimi:)))))sevgiler.

. hat gesagt…

EMINECIGIMMM COK ÖZENDIM SIZE,O BAHAR HAVASI HAMBUGA NEDEN UGRAMIYOR HICCCC.
MANGAL KEYFINIZ MUHTESEM GECMIS,BIZEDE RESIMLER DÜSTÜÜÜ:)))

anneminkizıyim hat gesagt…

ohhhh masallah eminecigim ellerinize saglik, harika bir mangal keyfi olmus, sadece ben kacirmisim bu senligi, bayilirim böyle közlenmis sebzeler ve kebaplara, ellerinze saglik sifa olsun canim, sevgiler...

Feyza Fidan hat gesagt…

Kıss Eminemmmmmmm, öldürdün beni PC nin başında...Baharı falan bilmem ben mangala kilitlendim..Nasıl canımı istettin vallahi...Bayıldım, ellerinize sağlık..Afiyet şeker olsun canım benim :)
Öpüyorum kocaman...

Fulya hat gesagt…

Ay ay ay bu ne böyle dumanın ve kebabın kokusu burnuma geldi.Harika haber versene böyle şeyler oldğunda.Hemen yetişirdim.Mis gibi hımmmm

Anonym hat gesagt…

emossssssssss neler varmis burda neler,

ellerinize saglik mangali cok seven bir aileyiz,

bizde sürekli abimlerde yengemlerde yapariz, güzel bahceleri var :))

aaa mangal kokusu burnuma kadar geldi simdi,

hey bizi cagirmaya unutmadinmi sen :)))

ohhh gercekten keyf sizdeydi,

afiyet bal seker olsun canimcim...

hoscakal

sarımutfak-hande hat gesagt…

ooooooo süpersiniz
iyi yapmışsınız canım.afiyetolsun size
iyi haftalar
sevgiler

sibellebutikpasta hat gesagt…

Oyyy oyyy Eminem,nedir bu güzellikler...Olmaz ki, böyle de yapılmaz ki, ben de istiyoruuuuummmm :-)))))))))

hdidem95 hat gesagt…

eminecim bende adanalıyım sağlıkcıyım ne güzel ortak yanlarımız varmış:)) ve kıskandım burası hala soğuk yok daha mangal keyfi falan:)) imrendim afiyetler olsun canım sevgiler

EZGi :)) hat gesagt…

eminecim bizdede mangal keyfi vardı bugün çk lezzetli görünüyorlar canım ellerine saglık kocaman sevgiler

ebrulitatlar hat gesagt…

Ohh. Emine'cim bunlar nedir böyle. Mangalda mangal olmuş hani. Harika görünüyorlar. Afiyetler olsun herkese. Ellerinize sağlık. Sevgiler canım, selamlar..

made in funda hat gesagt…

vaaaaaaaaaaaaav of Allahım of.bittim bu görüntüye kebaba,domatesler,say say bitmiyor.yani nasıl uyuyacağım ben bu gece.mangal gözümden gitmeyecekk.harikasınız.son olarak semaverde çay süper..afiyetler olsun..

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Canım yaaa bana mesaj atmışsın ama ben yanlışlıkla sildim sakın yanlış anlama olurmu...3 kişi yazmış ama 2 sini hatırlayabiliyorum diğeri kim bir türlü hatırlayamadım...Kusuruma bakma...Sevgilerimle...

Serap'la turuncu lezzetler hat gesagt…

offf süperr tam benlik:) size afiyet olsun ellerinize sağlık bizede burdan yutkunması düştü:)
öpüyorum canım

meleginmarifetleri hat gesagt…

Offf Eminem süper bir pazar geçirmişsiniz
Mangalda nefiss size afiyet olsun öptüm bayy

yildiz hat gesagt…

Emos,cok kötüsün.Ellerinize saglikta demiyecegim,afiyet olsun da demiyecegim...Yutkuna yutkuna yorum yazdim.Biz buralarda soguktan donalim,ooooohhhh millet mangal sefasinda...

Baharcicegi hat gesagt…

Kisss emos ben gec kaldim mangal keyfine,hicmi bisiy kalmadi dünden mangaldan.
Canim her günününz böyle nese icinde keyifli gecsin ailenle.
Afiyetler olsun

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

Oooooo, afiyet bal şeker olacaktı bize de ama, kalmamıştır kiiii:)))

Ellerine sağlık Emine'ciğimmm,

Sımsıcak sevgiler....

serapin mutfaginda pisenler hat gesagt…

vay,vay,vay su güzelligi bak kuzu bunlar kuzu.:)eminecigim sefaniz olsun canim afiyet olsun.Bir bardak cay alayim bari:))
selamlarimla canim.

Nilgün hat gesagt…

Afiyet olsun eminecimm ellerinize sağlık canim mis gibi kokusunu aldim.Insallah hafta sonu yine güzel olurda bizde ilk Mangal keyfimze merhaba diyebiliriz..


SEVGILER

ayşegül mutfakta hat gesagt…

hiii gece gece mahvettin beni napmışsınız yaa oh oh afiyet olsun. bittim bayıldım birde semaverde çay demlemişler yarabbim öldürdün beni valla. efiyet şeker olsun yarasınn diyorum :))
öpüyorumm

Yaren hat gesagt…

Tüh emos keske bu herne sizin yakininizda olsaymis ve de siz bu mangali pazar günü yapmis olsaydiniz.Resimde böyle süperse ,orda olmak cok daha süper olur mutlaka.Ellerine saglik canim,sizlere afiyetler olsun.Sevgiyle kal,öptüm.

IŞILCA TATLAR hat gesagt…

Emine'ciğim,

Şimdi Ezgi'nin mutfağındaki mangal partisinden geliyorum. Bir de baktım sen de de mangal keyfi varmış. Oh, afiyet olsun hepinize.
Dumanı üstünde cız biz etler, şişler ne kadar güzel olmuşlar canım. Ellerine sağlık. Arkasından da o semaverde demlenen çayın tadına doyum olmaz.

Kucak dolusu sevgiler,

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) hat gesagt…

Ayıp ayıp. Yapan var yapamayan var :( nasıl da canım çekti :( Neyse ki adana tarifi vererek kurtardın işi :) Kesin deneneceklere aldım ;)

Naşide Dönmez hat gesagt…

oh oh oh ne güzel bir hafta sonu olmuş bu böyle.çok şükür ki bahar geldi.artık kendimizi dışarı atabileceğiz:))ne güzel vallaa

uygarimizlahayat hat gesagt…

Hımmmmmmmmm Eminem bu ne güzellik, bu ne iştah açıcı bir görüntü böyle, canım benim harikaaaaaa görünüyor hepsi, allah ağzınızın tadını bozmasın, aynı sahne geçen hafta bizde vardı, semaverdeki çayı görünce çok güldüm, bende çektim ama yamuk çekmişim :))) Canım benim ellerine sağlık, afiyetler olsun...

Anonym hat gesagt…

Ooooh ne güzel,burada da cumartesi bahar havasi vardi ama su an kar atistiriyor.Hersey harika görünüyor,ellerinize saglik canim benim.

Anonym hat gesagt…

Afiyet olsun Emine'cim. ohhh keyif hayat bu işte.Sen bana közlenmiş patlıcan ver o bana yeter çok severim.sevgiler...

hdidem95 hat gesagt…

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

yesildomates hat gesagt…

emineciğim bu ne şahane görünü..ohhh kıskandım valla...bahçesi olmayanlar ne yapacak acba.:)))
neyse bizde balkonlarımızla yetiniriz..

öpüyorum..herşey çok güzel görünüyo...

sevimin sayfasi hat gesagt…

oyy oyy oyy mangal sesonu acilmis bizim haberimiz yok
kiiiz süper olmus yaaa bende isterim mis gibi közlenmis sebzelerden...
ellerine saglikcanim

öptüm öptüm öptüm....

Anonym hat gesagt…

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

fatosun mutfagından... hat gesagt…

yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

gezgincigencler hat gesagt…

hayatım afiyet bal şeker olsun...ılık bir bahar günün de sevdiklerinle mangal keyfi yapmaktan başka ne güzel olabilir ki...senin adına çok sevindim..kendine iyi bak

sevgilerimle

gönül

Aynur hat gesagt…

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

www.aynurdantarifler.blogspot.com

tadınadoyamadım-dilek hat gesagt…

emineeeeeee
çoook süperrr görünüyorrr afiyet bal şeker olsun

Canım
mevlid kandilin mübarek olsun
kurtuluşumuza vesile olsun inş.
sevgiyle kal

Özlem Ceylan hat gesagt…

Ellerine saglik caim resimler cok istah acici mangal keyfi de cok guzel olur su anda burdada hava cok guzel sanki yaz geldi...bak simdi benim de canim cekti..Ayrica guzel ziyaretin icin de cok tesekkurler sevgiler
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

sarımutfak-hande hat gesagt…

emooşuuummmm iyi kandiller hayatım

Anonym hat gesagt…

Kandilin mübarek olsun canim.

serinmavi hat gesagt…

Hayırlı kandiller canım....

Anonym hat gesagt…

Eminecim grill partiniz nefis olmus kebaplar tavuk kanatlari nefis olmus bu arada adana kebap tarifinide ögrenmis olduk ellerine saglik canim .MEVLÜT KANDILINDE KUTLU OLSUN.....

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

uygarimizlahayat hat gesagt…

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

Feyza Fidan hat gesagt…

Canım Eminem, kandilin mübarek olsun...Allah'ım hepimizin dualarını ve ibadetlerini kabul etsin inşallah,
Öpüyorum...

Yaren hat gesagt…

Emosummm kandilin kutlu olsun,tüm güzel dualarimiz kabul olur insal.
Sevgiyle kal bebek;)

. hat gesagt…

GUN VARDIR, BIN YILDAN UZUN GELIR BIZE. BIR YIL VARDIR BIR GUNDEN KISA GELIR BIZE. BIRE BIN YAZILAN BU GECEDE DUA EDELIM RABBIMIZ'E
HAYIRLI KANDİLLER....

GECEN MÜBAREK OLSUN ABLACIĞIM..

Nilay Cinisli hat gesagt…

Canım,
Mubarek Mevlüt kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle dilerim...Kucak dolusu sevgiler

Nilay Cinisli hat gesagt…

Canım,
Mubarek Mevlüt kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle dilerim...Kucak dolusu sevgiler

Anonym hat gesagt…

Emine'cim kandilin mubarek olsun canım..

Anonym hat gesagt…

emosss seninde mevlid kandilin mübarek olsun,

hayirli kandiller canim

Disalce hat gesagt…

bu görüntüler beni benden etti....nasıl harika görünüyorlar...en çokda sıralı falan..düzenli düzenli...

afiyetle yemişiniz zaten...Allah ağzınızın tadını bozmasın....

ellerinize sağlık...

kandilin mübarek olsun canım...

Fulya hat gesagt…

Kandilin mübarek olsun .

meleginmarifetleri hat gesagt…

Hayırlı kandiler dilerim hoşçakal canım...

Mutfak Havlusu hat gesagt…

eminceim hatırlaman çok güzel Allah razı olsun..

bende senin kandilini tebrik ederim..

kandilin mübarek duaların kabul olsun inşAllah..

Anonym hat gesagt…

canım ziyaretine çok sevindim herzaman beklerim.kandiliniz mübarek olsun , allah dualarınızı kabul etsin hayırlı geceler

Beyza hat gesagt…

Emine´cim mangal keyfiniz harika olmus. Ama buralara yine kis geldi :( Bahari dört gözle bekliyorum ben...
Kandilin mübarek olsun canim.
Sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş hat gesagt…

Kandilin mübarek olsun canım ..Sevgiler...

Unknown hat gesagt…

hemşerim ne yapmışsın sen böyle inan bana eşim şu an yanımda tamda işe gidecek ağzımızın suyu akmaya başladı.antakyalı olduğun nasılda belli oluyor.becerikliliğinden.öptüm canım by.

Anonym hat gesagt…

arkadaşım o semaverden bir bardak çayda ben isterim ne tatlı olur şimdi semaverin çalıda sevgiler mutlu pazarlar
http://arzumunhobdunyasi.blogspot.com