Mittwoch, 20. Februar 2008

Sarmici (Antakya Kisiri)

Yine size Antakyamisin yöresel yemeklerinden birini sunmak istiyorum. Belki bir cogunuz Kisiri biliyorsunuzdur. Fakat Hatayda Kisir degilde yöresel adiyla Sarmici deniliyor (Hatayli olanlar bilirler) ve tarif biraz daha degisik. Gelelim tarifimize......

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ince bulgur
  • 1 yemek kasigi domates salcasi (yazin yapiyorsanis 2 büyük domates ince dogranmis)
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 orta boy kuru sogan
  • Tuz+Kimyon
  • 1 su bardagi Zeytinyagi
  • 1/2 cay bardagi Nar eksisi
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet taze sogan

Yapilisi:

Öncelikle maydonoz, nane ve taze sogan ince ince kiyilir ve kenari birakilir. Bulgur bir tepsiye alinir ince kiyilmis kuru sogan, tuz, kimyon, domates ve biber salcasi eklenir karistirilir ve azar azar su ekleyerek yumsayincaya kadar yoguruyoruz. Daha sonra sirasiyla Nar eksisi, Zeytinyagi ve yesilligini ekleyip karistiriyoruz. Mevsimine göre marul, lahana veya taze asma yapragiyla servis yapilir. Afiyet seker olsun !!!!!!!!!!!!!!


202 Kommentare:

«Älteste   ‹Ältere   201 – 202 von 202
Anonym hat gesagt…

bayer levitra super force cheapest price online pharmacy [url=http://flavors.me/qm8ktsfr/#Purchase-Levaquin-Airmail]levaquin fedex[/url] amoxicillin for amoxil how does Cleocin work viagra capsules tablets in india http://flavors.me/c1mlkh73/#buy-cod-Myambutol-western-union-fast-at-Minnesota-Glenville amoxil 875mg

Anonym hat gesagt…

I like the helpful information you provide to your articles.
I'll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I will learn many new stuff right right here! Best of luck for the following!

my weblog idol lip

«Älteste ‹Ältere   201 – 202 von 202   Neuere› Neueste»